Επιστολή FIFA σε Κοντονή για άμεση έναρξη της σεζόν

:

Την άμεση έναρξη του πρωταθλήματος της Super League, δηλαδή στις 10 Σεπτεμβρίου, ζητά η FIFA με επιστολή της προς τον Σταύρο Κοντονή, την οποία μάλιστα υπογράφει και ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Η επιστολή ανατρέπει τα σχέδια του υφυπουργού αθλητισμού, ο οποίος προ ημερών, μέσω διαρροών από τη γγΑ, άφησε να εννοηθεί ότι η σεζόν δεν θα αρχίσει ούτε στην πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία, αμέσως μετά από τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας.

Ο πολιτικός προϊστάμενος των σπορ στριμώχνεται πλέον και "υποχρεώνεται" να αφήσει κατά μέρος τις πρόσφατες απειλές του περί επιβεβλημένης παράτασης της αναβολής της έναρξης της Super League και κάθε άλλης επίσημης εγχώριας ποδοσφαιρικής δραστηριότητας γενικότερα.

Στην επιστολή της, η FIFA αναφέρει ότι από τη στιγμή που ανακλήθηκε από την ΕΠΟ η αρχική απόφαση της μετακίνησης των αθλητικών δικαστών στις Πειθαρχικές Επιτροπές, ο κ. Κοντονής πρέπει να αποσύρει με τη σειρά του την αναβολή.

Μέρος της επιστολής Κουτσοκούμνη προς τον Κοντονή, που έχει διαρρεύσει αναφέρει τα ακόλουθα: "Η επιτροπή των FIFA / UEFA είναι ικανοποιημένη γιατί η ΕΠΟ ενήργησε και ανακάλεσε την απόφαση της επιτροπής έκτακτων θεμάτων από την 1η Αυγούστου του 2016 σχετικά με την μετακίνηση δικαστών μεταξύ των οργάνων.

"Κατά συνέπεια και σύμφωνα με τα όσα μας υποσχέθηκε ο κ. Υπουργός στην συνάντηση που είχαμε στις 29 Αυγούστου δεν υφίσταται πλέον λόγος ώστε να μην άρει την απόφαση για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο".

"Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι υποσχέθηκε στην επιτροπή μας ότι σε περίπτωση που η ΕΠΟ αποφάσιζε κάτι τέτοιο θα εξέδιδε διάταγμα μέχρι αύριο (σ.σ. Παρασκευή) για την έναρξη του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Για να ξεκινήσουν οι δύο διοργανώσεις".

"Είναι αυτονόητο ότι τα θέματα ασφαλείας θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των αγώνων".